Řidič linkového autobusu za jízdy zkolaboval. Jeden z cestujících dovezl autobus do bezpečí

LIBEREC – Na dnešní ranní jízdu linkového autobusu z Liberce na Prahu pět desítek cestujících zřejmě nikdy nezapomene. Řidič za volantem zkolaboval a nebýt pohotového cestujícího, který se ujal řízení, mohly být následky katastrofální!

Na autobusové lince mezi Libercem a Prahou dnes ráno krátce po sedmé hodině za volantem autobusu zkolaboval řidič. Na silnici I/35 ve směru z Liberce na Prahu před Hodkovicemi začal linkový autobus kličkovat a stal se zcela neovladatelným, což vyústilo v dopravní nehodu. V plné rychlosti autobus naboural do pravých svodidel.

Náraz do bariéry byl natolik silný, že bezvládné řidičovo tělo vymrštil na podlahu vozu. Rychlá a pohotová reakce jednoho z pasažérů, který okamžitě naskočil na řidičovo místo, zamezila zraněním cestujících a pravděpodobně zachránila jejich životy. Hrdina s chladnou hlavou dovezl autobus s přepravovanými osobami na nedalekou odstavnou plochu parkoviště, kde kolos odstavil.

To už na místo směřovali záchranáři a policisté. Za náhlou indispozicí byl kolaps řidiče. Jak nám sdělil mluvčí libereckých záchranářů, muž byl po příjezdu zdravotníků již při vědomí, komunikoval a následně byl k dovyšetření přepraven sanitkou na interní oddělení turnovské nemocnice. Nikdo z cestujících nebyl zraněn.

„Příčiny a okolnosti vzniku nehodového děje jsou předmětem dalšího vyšetřování policistů z Dopravního inspektorátu. Místo dopravní nehody je průjezdné, dbejte však zvýšené opatrnosti v souvislosti s vyšetřování dopravní nehody a pohybem policistů na místě,“ uvedl policejní tiskový mluvčí Vojtěch Robovský.

Foto: Policie ČR