Třebíčští, dorazil vám leták o dopravních změnách ve městě? Pozor, je lživý!

TŘEBÍČ – V minulém týdnu se v Třebíči rozšířil leták s informacemi o novém dopravním uspořádání Podklášteří. Jenže podle městského úřadu je lživý. Není informačním materiálem města Třebíče a je nepravdivý.

V roce 2018 nechal Odbor dopravy a komunálních služeb zpracovat studii zjednosměrnění vybraných ulic na Podklášteří s cílem vytvořit legální parkovací stání a zvýšit bezpečnost v této lokalitě. Tato studie byla v prvním pololetí tohoto roku projednána na veřejném setkání s občany, kde se probíraly připomínky. „Následně jsme zpracovali úpravu této studie se zapracováním připomínek občanů a na začátku letošního září ji rozeslali občanům, kteří o ni projevili zájem. Někdo zřejmě použil mapku z této studie a doplnil ji vlastním textem, který je nepravdivý,“ upozornil starosta města Pavel Pacal a dodal, že město zvažuje podat trestní oznámení na neznámého pachatele za šíření poplašné zprávy.

Město nehodlá měnit cokoli ve stávajícím stavu, tedy nebude nic zakazovat. Mapka je ukazatelem dopravní situace po provedeném zjednosměrnění vybraných ulic. Fialové označení na mapce neznamená zákaz parkování, ale zachování stávajícího stavu.
„Radnice připravuje novou koncepci parkování ve městě. Její nedílnou součástí bude i zjednosměrňování vybraných ulic tak, aby parkování bylo dostupné a bezpečné pro občany našeho města. O všech změnách občany průběžně a včas informujeme oficiálními informačními kanály města, jako je Třebíčský zpravodaj, městský web a facebook,“ doplnil Pavel Pacal.