Video: Opilý cizinec řídil kradené vozidlo. A to není všechno

PRAHA – Plnotučný noční zásah čekal na policisty, když projížděli Bělohorskou ulicí na Praze 6. Jejich pozornost upoutalo zvláštně jedoucí vozidlo.

Krátce po půlnoci jedou policisté z hlídkové služby po svém rajónu. Když v tom je upoutá bílé vozidlo, které jede velmi nemotorně a místy až nebezpečně. To vozidlo je navíc v celostátním pátrání. Vůz kličkuje po ulici a nakonec narazí do ostrůvku tramvajové zastávky. „Policisté pojali důvodné podezření, že by řidič mohl z místa ujet, proto si na místo vyžádaly posily. Kolegové z místního oddělení Zličín dorazili, a společně vozidlo zastavili. Zjistili, že vůz v hodnotě sedm set tisíc korun byl den předtím odcizen před hotelem na Praze 8,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Jednadvacetiletý řidič se ke krádeži přiznal. Poté byla u něho provedena orientační dechová zkouška s pozitivním výsledkem 0,7 promile alkoholu. Případ nyní prověřují policisté pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a také poškozování cizí věci. Rovněž jízda pod vlivem alkoholu bude řádně odměněna. Pachateli nyní hrozí až osm let ve vězení. Aby toho nebylo málo, nacházela se navíc ve voze hledaná mladistvá osoba, která utekla z dětského domova. Ta byla neprodleně navrácena zpět. A vozidlo policisté předali zpět majiteli.