Zloději vykradli stejný dům třikrát za sebou

TRUTNOVSKO – Neskutečná drzost! Dvojice pobertů vnikla do stejného domu hned třikrát. Co všechno si odnesli domů? Když u nich policisté prováděli domovní prohlídku, dostali šok. Podívejte se, z čeho byli zloději ještě obviněni.

Padesátník a čtyřicátnice z Trutnovska se opakovaně vloupali do jednoho objektu ve Dvoře Králové nad Labem. Poprvé do budovy násilím vnikli v červnu tohoto roku a domů si odnesli elektroniku, šperky, cenné poštovní známky a starožitnosti. Podruhé se do domu vloupali v srpnu a odcizili např. kytaru, pánské jízdní kolo nebo elektrickou svářečku. Koncem téhož měsíce se nezvaná návštěva objevila znovu, tentokrát se jí zalíbila sbírka starých divadelních loutek. Majitelům tak byla způsobena škoda na majetku ve výši 126 tisíc korun.

Když byla u této dvojice provedena domovní prohlídka, policisté kromě odcizených věcí narazili i na drogové doupě, kde se vařil „perník“. Muž se ženou drogy vyráběli, prodávali a také sami užívali. „Dvojice byla obviněna z přečinů porušování domovní svobody, krádeže a nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, za které jim hrozí až pětiletý nepodmíněný trest,“ uvádí tisková mluvčí policie Alena Kacálková.