Hazardoval při předjíždění. Čelně narazil do protijedoucího vozu!

PRAHA VÝCHOD – Mezi obcemi Molitorov a Bulánka došlo k těžké dopravní nehodě osobního vozu s dodávkou. Třiašedesátiletý řidič se při nezodpovědném předjíždění čelně střetl s protijedoucím vozem. Na místo musel dorazit i vrtulník záchranné služby. Ten pak transportoval vážně zraněného viníka do vinohradské nemocnice. 

Třiašedesátiletý řidič dodávkového vozu Iveco, při předjíždění Škody Octávie, ohrozil protijedoucí vůz Citroen Saxo a tím došlo k čelnímu střetu. Zatímco osobní vůz zůstal na vozovce, dodávka sjela do příkopu a narazila čelně do vzrostlé hrušky. Řidič zůstal zaklíněn ve voze.

Zraněného tak museli dostat z vozu až profesionální hasiči z Českého Brodu a také jednotka dobrovolných hasičů z Kostelce nad Černými lesy. „Řidiče dodávky museli vyprostit hasiči pomocí hydraulických vyprošťovacích nástrojů,“ uvedll mluvčí středočeského hasičského záchranného sboru Petr Svoboda. Ten byl následně s těžkým zraněním transportován leteckou záchrannou službou k dalšímu ošetření do vinohradské nemocnice v Praze. Lehce byl zraněn také řidič vozidla Citroen, který byl odvezen do nemocnice v Kolíně.

Policie apeluje na řidiče! Předjíždění patří mezi nejčastější příčiny dopravních nehod a  bohužel vždy s fatálními následky. Předjíždění si vždy dobře promyslete.