Mladá recidivistka ve Zlíně kradla, poté bodla přítele

ZLÍN – Mladé ženě z Uherskohradišťska je teprve třiadvacet let, přesto má za sebou bohatou trestní minulost. Začátkem září se dvakrát vydala do prodejny ve Zlíně, odkud ukradla potraviny. Jen pár dní nato navíc zranila svého přítele, kterého pod vlivem alkoholu bodla do ruky. „V případě odsouzení hrozí mladé ženě trest odnětí svobody až na tři roky,“ sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

V prvním případě se do obchodu vydala pro cukrovinky, olivový olej a další potraviny v celkové hodnotě sedm set korun. Zaplatit nehodlala ani o týden později, kdy se do stejné prodejny vypravila znovu, tentokrát však vzala jen pomazánku za sedmadvacet korun. „Prodavačky ji při východu z prodejny zadržely, žena se s nimi přetahovala, škrábala je a kopala, přesto se jim podařilo zlodějku udržet až do příjezdu policistů. Policisté ženu převezli na služebnu, kde jí sdělili podezření ze spáchání krádeže,“ uvedla Kozumplíková.

Za týden šla se svým přítelem po městě a popíjeli spolu alkohol. Na zastávce v centru Zlína se spolu začali hádat. Devatenáctiletý muž na ni plivl a žena vytáhla z batohu kapesní nůž, kterým ho nečekaně bodla do dlaně. Poté odjela a mladík skončil se zraněním v nemocnici. Kromě krádeže ji tak policisté prověřují i pro podezření z ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, za což jí hrozí až tříletý trest odnětí svobody.