Řidiči, zpozorněte! Na silnicích tento týden probíhá bezpečnostní akce policistů

ZNOJMO, VYŠKOV – Vidět a být viděn je důležité pravidlo bezpečnosti pro všechny účastníky silničního provozu. V úterý proběhla bezpečností akce, při které se policisté zaměřili především na motocyklisty.

zdroj: Policie JMK

Stanoviště měli policisté v Družstevní ulici ve Znojmě. Protože bylo teplé počasí, projelo během jedné hodiny kolem patnáct motocyklistů. Kromě kontroly dokladů a technického stavu jejich strojů dýchali do přístrojů na zjištění požití alkoholu před jízdou. „Tentokrát policisté nezjistili žádné vážné nedostatky a za odměnu všichni kontrolovaní řidiči dostali reflexní šle. Někteří si je ihned nasadili a odjížděli více viditelní, což přispěje k jejich bezpečnosti,“ uvedla mluvčí znojemských policistů Lenka Drahokoupilová.

Na Vyškovsku si policisté udělali stanoviště u autobusové zastávky v bučovické místní části Vícemilicích. Motocyklistům dělali dechovou zkoušku a kontrolovali i povinnou výbavu a doklady. Motocyklisté pak od policistů dostali reflexní šle. „Tímto krokem chtějí policisté zvýšit povědomí o nutnosti být na silnici vidět, která s blížícím se obdobím brzkého stmívání získává na síle. Bezpečnostní akce se v Jihomoravském kraji koná celý týden. Zaměřujeme se v ní obecně na dodržování předpisů s důrazem na pozornost při řízení. Občas se totiž stává, že například řidiči kamionů věnují pozornost i jiným věcem než řízení. Častým problémem je používání telefonu za volantem,“ vysvětlila mluvčí vyškovských policistů Alice Musilová.