Neměl diplom, pouze bohatý trestní rejstřík. Přesto se snažil dostat na sraz absolventů

ZLÍN – U příležitosti oslav padesáti let Fakulty technologické uspořádala Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně minulou sobotu sraz absolventů a studentů. Pro účastníky byl nachystán bohatý kulturní program pod širým nebem, který přilákal pozornost třiačtyřicetiletého muže ze Zlína. Ten se sice nemůže pyšnit univerzitním diplomem, zato jeho záznamy v policejních evidencích jsou více než bohaté. Po sobotě se navíc ještě rozrostly.

Zdroj: Městská policie Zlín

Strážníci obdrželi oznámení krátce po deváté hodině večer. „Na Městskou policii Zlín se obrátila ostraha společenské akce s žádostí o pomoc při řešení poškození majetku. Na místo tak zamířila nejbližší motorizovaná hlídka,“ informoval mluvčí MP Zlín Pavel Janík.

O několik minut později strážníci zjistili, že se třiačtyřicetiletý muž opakovaně snažil dostat do uzavřeného prostoru, kde probíhal program. To zkoušel nejprve vstupem pro akreditované hosty, poté se snažil zdolat plot. „Když se mu to ani v jednom případě nepodařilo, dostal nápad hodný hodnoty 1,3 promile alkoholu v organizmu. Usedl totiž na jízdní kolo a rozjel se proti plotu v úmyslu jej prorazit,“ popsal Janík.

Jeho pokusy se logicky setkaly s neúspěchem, došlo ale k poškození pletivového pole a dotyčný si také stěžoval na pobolívající ruku. „Protože se incident odehrál při provozu na pozemních komunikacích, převzali si jeho šetření kolegové z dopravního inspektorátu republikové policie,“ dodal Janík.