Neuvěřitelné! Silně opilá řidička ohrožovala svou jízdou ostatní

TÁBORSKO – Nepříjemné chvíle zřejmě zažívali na začátku tohoto týdne řidiči na Jindřichohradecku. Po místních silnicích se totiž pohybovala dodávka, která ohrožovala ostatní účastníky silničního provozu. Za jejím volantem seděla navíc silně opilá žena. Policisté dnes zveřejnili informace k této události.

K té došlo v pondělí 16. září 2019 krátce po půl desáté hodině dopolední. Řidička nákladního vozidla tovární značky Iveco Daily se velmi nebezpečně pohybovala po silnicích Bechyňska a ohrožovala ostatní řidiče. Ti proto rychle volali linku 158.

Policisté dodávku zastavili v katastru obce Záhoří. „Řidička byla viditelně opilá. Hrůznou skutečnost potvrdila i dechová zkouška, která opakovaně ukázala hodnoty bezmála 3,2 promile,“ sdělil policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Žena se tak stala důvodně podezřelou ze spáchání trestného činu, a to přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidičce může mimo jiné hrozit až trest odnětí svobody na dobu až jednoho roku. „Uvedená žena nebude smět na delší dobu usednout za volant. O konkrétní podobě a výši trestu však rozhodne soud,“ dodal Doubek.