Nová lávka v lesoparku Rovina budí rozporuplné reakce!

KUTNÁ HORA – Nově postavená lávka přes náhon na vyhlídku Královská cesta vzbuzuje různorodé emoce. Někdo ji vnímá jako otřesnou a nebezpečnou, druzí oceňují, že je konečně zajištěn přechod na druhou stranu a pár občanů pálí její cena! Těžko se zavděčit všem… Naštěstí se najdou i tací, kteří ji oceňují. 

Mnozí mají obavy o bezpečnost, především dětí. “Otřesné a nebezpečné, to že zábradlí nad volným prostorem má mít sto deset centimetrů výšky je sice možná dodrženo, ale okénko zkrze zábradlí je tak velké že jím proleze i slon :-),” píše jeden z diskutujících. Na to mu kontruje celkem logicky další z diskutérů: “Když to někomu přijde nebezpečné, tak ať tam neleze, snad má ještě každá svůj rozum a nemusí být vše zregulováno a zabezpečeno. Malé dítě má mít jako dozor rodiče. Tímto stylem by muselo být hnusné zábradlí kolem celého náhonu!”

Objevují se naštěstí i komentáře, které se diskuzi snaží odlehčit, jako vtipný komentář mladé ženy, která navrhla, že by třeba byla řešením železná klec, na podlahu pár prken, aby to v zimě neklouzalo, a přes ně ještě koberec, aby to dřevo nebylo tak tvrdé. “Taky by tam měl být personál, který bude nápomocen při přechodu té lávky, případně vysvětlí nejasnosti návodu k použití!” S tím jak málo stačí k tomu, aby se lidé dostali do sporu souhlasí i další žena.  “Žasnu, jak se doby mění :-),my jako děti jsme byly vychovávány stylem „kam nemůžeš-nelez!“, a kdo tam vlezl dostal ještě doma. I přesto jsme celé dětství strávili v přírodě! Někdy se divím, jak jsme vůbec mohli přežít?” shrnuje s nadhledem.

A jak se líbí nová lávka vám?