Podnapilá řidička havarovala v noci ve Žďáře

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – Byly skoro 3.00 hodiny ráno úterý 17. září a šestadvacetiletá řidička, která popila, se rozhodla, že si sedne za volant. Vydala se po žďárské ulici Neumannova ve směru od křižovatky se silnicí I/37 a silnicí I/19 a jela směrem ke křižovatce s ulicí Studentská. Nezvládla odbočit, narazila do lampy a do skříně elektrického rozvaděče. Ještě chvíli pokračovala jízdě, nakonec ale své auto odstavila na trávě. Bylo velké štěstí, že nezranila sebe ani nikoho dalšího. Policisté ji totiž v průběhu vyšetřování havárky naměřili skoro 2 promile! Podobných případů už letos řešili 105!

První dechovou zkoušku u řidičky provedli strážníci městské policie a naměřili 1,97 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška, která vykázala hodnotu 1,92 promile. „Řidička s naměřenými hodnotami souhlasila a podrobila se ve zdravotnickém zařízení lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve,“ upřesnila krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Ačkoliv nehoda vypadala téměř bez následků, hmotná škoda se vyšplhala na 235 tisíc korun. Policisté mladou ženu a její jednání vyšetřují. Podezřelá je ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Jenom za letošek už policisté na Vysočině vyšetřovali 3 120 dopravních nehod. Alarmující zprávou je, že ve 105 případech sehrál svou roli alkohol.