Topná sezona začala, Táborští. Už jste to zaregistrovali?

TÁBOR – Blíží se podzim a s ním samozřejmě také chladné počasí. V domácnostech si tedy budeme muset začít topit. Táborská městská společnost dnes oznámila, že spustila systém vytápění a obyvatelé města by to měli pocítit v nejbližších hodinách i ve svých domácnostech.

Středa 18. září 2019 je tedy počátkem nové topné sezony. Toto rozhodnutí se odvolává na vyhlášku, která stanovuje pravidla pro vytápění a dodávku teplé vody se zřetelem na průměrnou denní teplotu venkovního vzduchu pohybující se kolem +13˚C včetně přihlédnutí k předpovědi venkovních teplot na následující dny.

Podle sdělení jednatele firmy Bytes Ondřeje Semeráka během středy 18. září společnost natápěla systém. „Na radiátorech by se to mělo postupně projevit ve středu večer,“ uvedl. Ve čtvrtek 19. září přes den se nebude topit několik hodin v dolní části Sídliště Nad Lužnicí, kde se výměníková stanice uzpůsobuje v souvislosti s napojením na nového dodavatele tepla z Plané nad Lužnicí.

Předpověď počasí na příští dny hovoří o proudění studeného vzduchu. Ve čtvrtek 19. září mají být v Jihočeském kraji podle meteorologů nejnižší noční teploty 5 až 2 °C, v pátek 20. září 4 až 1 °C. Studená budou rána také o víkendu.