Ukradl kolo za dvě stě tisíc. Poznáváte podezřelého?

PRAHA – Policisté pátrají po totožnosti muže, který je podezřelý z krádeže kola v neveřejných garážích. Zachytily ho kamery při placení parkování.

Karbonové kolo, speciál za více než dvě stě tisíc korun, které si hovělo v nosiči na zaparkovaném automobilu, si vyhlédli dva muži. Jistě se jedná o krádež na objednávku. Stalo se to v neveřejné části podzemních garáží na ulici Radlické v Praze 5. Na záběrech z kamer je patrné, jak dvojice zaparkuje své vozidlo, otevře si bránu do neveřejné části, a pak si odtud přinesou zmíněné kolo, které umístí do zavazadlového prostoru. Krádež se stala v polovině března.

„Zatímco identitu jednoho z nich již známe, druhého se nám identifikovat stále nepodařilo, a to i proto, že ztotožněný odmítá s policií spolupracovat,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský. Policie se proto po měsících vyšetřování obrací na veřejnost s žádostí o pomoc. Pokud muže na záběru z kamery poznáváte, kontaktujte prosím linku 158. Případ je prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu krádež. Pachateli hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.