Cestující zažili šok. Jedna žena zemřela po nárazu kamionu do autobusu. Podívejte se na VIDEO z příjezdu hasičů

BRNO –  Tragická nehoda ochromila provoz ve čtvrtek v poledne na ulici Vídeňská v Brně-Přízřenicích. Kamion narazil do autobusu, ve kterém jedna cestující zahynula. Tříproudá silnice na výjezdu z Brna byla během zásahu uzavřena.

zdroj: Policie JMK

Krátce před polednem došlo ve Vídeňské ulici ke střetu kamiónu a autobusu. Devětapadesátiletý řidič autobusu zastavil na tříproudé výpadovce ve směru z Brna. Za ním jedoucí kamión se stačil vyhnout. Za ním jedoucí řidič dalšího náklaďáku už nestačil zareagovat. Vyhýbací manévr se mu nepovedl a narazil pravou částí vozidla do levé zadní části autobusu. I přes snahu záchranářů na místě zemřela devětašedesátiletá cestující zájezdového autobusu. Další dvě osoby převezli záchranáři s lehkými zraněními do nemocnice.

První na místě zasahovala jednotka hasičů podniku Čepro a.s., která projížděla náhodou kolem místa nehody. Následně přijely také brněnské jednotky ze stanic BVV, Lískovec a Lidická. „Po střetu došlo k deformaci zadní části autobusu. Hasiči s nasazením hydraulického vyprošťovacího zařízení z tohoto prostoru vyprostili jednu cestující, u které posádka zdravotnické záchranné služby zahájila resuscitaci. Žena však svým zraněním na místě podlehla. Celkem v autobuse cestovalo 23 cestujících. Velitel zásahu pro ně zajistil náhradní autobus,“ uvedl tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje Jaroslav Mikoška. „Důležitá výpadovka byla ve směru z Brna neprůjezdná. Místo nehody bylo možné objíždět po souběžné obslužné komunikaci. Později se podařilo zprůjezdnit jeden jízdní pruh. V místě docházelo k dopravním komplikacím a tvořily se kolony,“ uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Dopravní nehoda, ul. Vídeňská v Brně

Příjezd jednotky ke včerejší vážné dopravní nehodě na ul. Vídeňská v Brně (záznam neobsahuje zvuk).

Zveřejnil(a) HZS Jihomoravského kraje dne Pátek 20. září 2019