Po nárazu do hromady dřeva vůz skončil na střeše

ČESKOBUDĚJOVICKO – K nehodě osobního automobilu vyjížděli v úterý všechny složky záchranného systému. Řidička pravděpodobně nezvládla řízení a s vozem vyjela mimo silnici, kde po nárazu skončila na střeše. Dnes tyto informace zveřejnili jihočeští hasiči.

Nehoda se stala v úterý 17. září 2019 na silnici druhé třídy číslo 105 mezi obcemi Koloděje nad Lužnicí a Koloměřice. „Jednalo se o nehodu osobního auta, jehož řidička nezvládla řízení, vyjela ze silnice a po nárazu do hranice dřeva se převrátilo na střechu. Řidička a její spolujezdkyně byly v době příjezdu hasičů již z havarovaného auta venku v péči dalších kolemjedoucích,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Hasiči zraněným poskytli předlékařské ošetření. Jednalo se o nasazení krčního límce, krytí oděrek, ošetření tržné rány a poskytnutí deky na zahřátí. Následně si obě zraněné převzali záchranáři. „Po ošetření hasiči pomohli s transportem do sanitky. Dále jednotka zajistila havarované auto proti vzniku požáru, k úniku provozních kapalin nedošlo. Do příjezdu Policie České republiky hasiči řídili provoz na komunikaci,“ dodala Matějů.