Starší žena si schrupla za volantem, odneslo to malé dítě. Letěl pro ně vrtulník.

PODĚBRADY – Šestapadesátiletá řidička způsobila těžkou dopravní nehodu, když  v ulici Za Nádražím ztratila kontrolu nad svým vozem a na chodníku smetla ženu se dvěma dětmi. Tříleté dítě v kočárku utrpělo vážná zranění a bylo transportováno vrtulníkem do motolské nemocnice. 

Šestapadesátiletá řidička sjela z nadjezdu u Koutecké a mířila ulicí Za Nádražím směrem na Žižkov. V místech před Domovem dětí a mládeže Symfonie,  zřejmě dle předběžných informací svědků usnula, a svým vozem najela na chodník, kudy v té době procházela mladá maminka se svými dvěma dětmi. „Přejela do protisměru, vyjela  mimo silnici, kde nabourala nejprve do betonové zdi s rozvodnami elektřiny. Poté vjela na chodník, kde došlo ke střetu se ženou se dvěma dětmi,“ informovala o incidentu policejní mluvčí Petra Potočná.

Podle dostupných informací bylo mladší tříleté dítě v kočárku, starší šestileté šlo vedle matky. Vážně zraněné bylo mladší z dětí. „Dítě bylo letecky z místa transportováno do pražské motolské nemocnice,“ doplnila Potočná. Zraněna byla i matka a druhé dítě. Oba byli převezeni záchrankou do kolínské nemocnice, neoficiální informace hovoří o otřesu mozku. Řidička auta ze situace vyvázla bez zranění. Silnice byla na několik hodin uzavřena z důvodu šetření okolností  nehody.