Vozil lidi a přitom nesmí řídit

PRAHA – Na Letišti Václava Havla vyhmátli pražští strážníci alternativního taxikáře, který za volantem ještě pěkně dlouho nemá co dělat.

Strážníci z TAXI týmu neustále kontrolují exponovaná místa metropole, kde je zvýšený pohyb vozidel taxislužby, ale i alternativních přepravních služeb. Při kontrole na Letišti Václava Havla si hlídka všimla vozidla, které zastavilo před Terminálem 2 v rozporu s dopravním značením. Rozhodli se proto s řidičem přestupek vyřešit. Z vozu vystoupily dvě osoby a vydaly na letiště. Řidič zůstal ve voze osamocen.

„Hlídka si všimla na palubní desce mobilního telefonu, na kterém byla otevřena aplikace na přepravu osob, včetně zobrazené částky 370 korun. Řidič přestupek omlouval, že jen vysadil cestující, kteří pospíchali na svůj let. Hlídka ověřila, že auto, kterým přijeli, bylo na konci srpna zapsáno do evidence vozidel taxislužby. Proto byl řidič vyzván, aby předložil všechny potřebné doklady,“ uvedla k případu mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Třiadvacetiletý řidič byl schopen předložit hlídce pouze doklady k vozidlu. Ostatní si prý zapomněl doma. Ovšem bylo to trochu jinak. Strážníci zjistili, že má muž vyslovený zákaz řízení až do listopadu roku 2020. Proto byl předán do rukou Policie ČR k dalšímu řešení.