Čtyři nové české rekordy: na Zetor Show dorazilo bezmála 250 traktorů

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ – Hned čtyři zápisy do české knihy rekordů padly ve čtvrtek 19. září ve Vysočina Areně v Novém Městě na Moravě. Areál hostil druhý ročník odborné přehlídky Zetor Show. Součástí nabitého programu bylo pokoření dosud platného rekordu kolony traktorů jedné značky a pokus o posunutí hranice dalších tří rekordů. A opravdu se zadařilo.

„Máme tu žně rekordů. Prvním je 237 traktorů jedné značky na jednom místě, stroje vytvořily nejdelší 1,125 kilometru dlouhou kolonu, nejdelší jedoucí kolonu a nejdelší jedoucí kolonu traktorů jedné značky,“ prozradil komisař z Agentury Dobrý den Pelhřimov Miroslav Marek.

V Novém Městě na Moravě se návštěvníci seznamovali s novinkami zemědělských firem, získali informace o oborové nabídce středních škol z Kraje Vysočina, ochutnali regionální produkty a odnést si mohli i jedinečné momentky z tematického fotokoutku. Velký úspěch měla autogramiáda českých biatlonistů – Ondřejů Rybáře a Moravce a Evy Kristejn Puskarčíkové, kteří Vysočina Arenu znají nejen ze závodů světového poháru velmi dobře.