Důvěřivý muž z Domažlicka se nechal napálit na internetu

DOMAŽLICKO – Transakce přes internet se zcela nevydařila podle představ devětačtyřicetiletému muži z Kdyně, když mu padlo do oka zboží, které nabízel jeden z internetových portálů.

Dotyčný si chtěl zakoupit čtyři subwoofery (basové reprosoustavy), a tak po předchozí domluvě zaslal prodávajícímu bankovním převodem částku 2 453 euro. Bohužel, jako mávnutím kouzelným proutkem, po zaplacení zmíněné částky prodávající přestal s kupujícím komunikovat. „Celá záležitost byla předána policii, která případ zadokumentovala jako podvod a po neznámém podvodníkovi intenzivně pátrá,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Upozornění:
Nakupování prostřednictvím internetu je stále populárnější a má určitě spoustu výhod. Zboží si můžeme vybírat, jak dlouho chceme. Poté stačí jedno kliknutí myši a máme ho v košíku. Výrobky i jejich ceny si mezi sebou můžeme nezávisle porovnávat a nemusíme osobně navštěvovat jednotlivé obchody. To vše vede k úspoře času a mnohdy i finančních prostředků.

Je třeba však zvážit i možná rizika, která jsou s nakupováním na internetu spojena. Pokud za vybrané zboží zaplatíme prodávajícímu předem, vystavujeme se určitému nebezpečí. V některých případech se totiž zboží, které jsme si objednali, nemusíme dočkat. A bohužel ani vrácení peněz, které jsme za ně zaplatili. Rovněž se nenechme zlákat nápadně výhodnými podmínkami nákupu a velmi nízkou cenou výrobků v porovnání s běžnou cenou v obchodech.