Aktualizace: Při tragické havárii motorky se zranil nezletilý

ŠUMPERSKO – Dopravní policisté vyjeli v neděli na Červenohorské sedlo ke dvěma nehodám motorkářů, jedna z nich skončila bohužel tragicky. Policie doplnila informaci o havárii, při které zemřel řidič motocyklu.

O včerejší bouračce jsme informovali v článku Další motorka nezvládla horské sedlo. Narazila do svodidel. Policie k nehodě vydala další doplňující informace. „Při nehodě utrpěl 44letý řidič motocyklu zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl. Společně s ním na motocyklu cestoval nezletilý spolujezdec, který byl zdravotnickou záchrannou službou přepraven k ošetření do nemocnice,“ upřesnila šumperská policejní mluvčí jiřina Vybíhalová.

Jenže nešlo o první nedělní nehodu na stejném úseku. Volný den byl opět z hlediska statistiky nehod na Červenohorském sedle černý. Už dopoledne bourala motorka, která narazila do protijedoucího BMW. „K první nehodě vyjeli policisté krátce po čtvrt na jedenáct dopoledne. Lehce se při ní zranil 44letý motorkář, který během jízdy ve směru z Koutů nad Desnou na Červenohorské sedlo po projetí pravotočivé zatáčky vyjel mírně do protisměru a narazil do protijedoucího auta,“ dodala mluvčí s tím, že alkohol v tomto případě nehrál žádnou roli.