Cestující na železnici v úseku Přelouč – Pardubice čekají komplikace

PARDUBICKÝ KRAJ – Na jedné z nejvytíženějších tratí Praha – Česká Třebová dnes začala desetidenní částečná výluka, konkrétně v úseku Přelouč – Pardubice. A to kvůli sanaci skalního masivu podél trati na Opočinku, který je ve špatném stavu a hrozilo, že se začne drolit. Vlaky nabírají zpoždění kolem 20 minut.

Po dobu výluky budou některé vlaky kategorie Os ve vyloučeném úseku nahrazeny náhradní autobusovou dopravou. Náhradní doprava je organizována podle výlukového jízdního řádu.

Po dobu výluky budou zavedeny tyto linky náhradní autobusové dopravy:
Linka P – autobusy zajišťují návaznost na vlaky kategorie Os směrem na Českou Třebovou. (Vlaky ve stanici Pardubice hl. n. čekají na náhradní autobusy linky P).

Linka Z – autobusy určeny přednostně pro cestující z/do zastávek Pardubice-Opočinek a Pardubice-Svítkov. Na lince je nasazen minibus.

Z důvodu omezené kapacity autobusů náhradní dopravy cestující vlaku Os 8655 mohou z železniční stanice Přelouč v pracovních dnech využít vlak Ex 113 (odj. 7:17 hod.), který v této stanici mimořádně zastaví pro nástup cestujících.

Vlaky Os 5080, Os 8650, Os 8653 a Os 25000 jedou bez omezení.
Z důvodu výluky jedné ze dvou traťových kolejí mohou vlaky projíždějící vyloučeným úsekem navýšit zpoždění až o 20 minut. V přípojných stanicích nemusí být od zpožděných vlaků zajištěny přestupy na přípojné vlaky. O přípojích se prosím informujte u vlakového personálu.

Výlukový jízdní řád najdete ZDE.

Ilustrační foto: redakce Noviny kraje