Na Klatovsku se se zloději protrhl pytel

KLATOVSKO – Za posledních pár dní se policisté museli zabývat několika případy krádeží. Zloději se zaměřili na různorodé cíle a celkově způsobili oloupeným majitelům škody, které značně přesáhly hodnotu sto tisíc korun.

Jeden případ se stal v obci u Klatov. V noci z 18. na 19. září tam neznámý pachatel odcizil volně odloženou střešní krytinu. Přivlastnil si celkem čtyři tabule o rozměrech 1x 4 m. Poškozené společnosti vznikla škoda více než pět tisíc korun.

To druhý zloděj nebyl žádný troškař a slušně se napakoval. V době od 18. do 21. září se vloupal do jednoho bytu v Klatovech a ukradl tam různé šperky, dřevěnou krabičku a finanční hotovost. Poškozeným vznikla škoda ve výši 124 tisíc korun.

Na úplně jiné věci si udělal zálusk další pachatel. Ten pod rouškou noci z 21. na 22. září odcizil ze zaparkovaného traktoru horní závěs a tažné zařízení v hodnotě asi 20 tisíc korun.

Policejní mluvčí Dana Ladmanová uvedla: „Policie ve třech případech zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež a ve druhém i z porušování domovní svobody.“