Senioři, dejte pozor! Podvodník ve Zlíně vylákal z manželského páru šest tisíc korun

ZLÍN – Cílem podvodníka se stal starší manželský pár ze Zlína. Minulý pátek se představil jako pracovník autoservisu a žádal vyrovnání dluhu, který jejich syn údajně neuhradil. „Muž je připravil o šest tisíc korun, původně však žádal pětačtyřicet tisíc. Za podvod by mohl strávit za mřížemi až dva roky,“ sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Sedmasedmdesátiletá žena bydlí se svým manželem v centru Zlína. V pátek v poledne vystoupila z autobusu a vydala se domů. Před bytovým domem, ve kterém bydlí, ji oslovil neznámý muž kolem padesáti let v montérkách se silnými dioptrickými brýlemi. Slušně se představil a sdělil jí, že její syn si u něj v autoservisu nechal opravit auto, za což je potřeba zaplatit pětačtyřicet tisíc korun.

Žena zazvonila na svého manžela, který muže pozval dál, aby věc vyřešili v klidu. Podvodník v bytě pokračoval ve svém divadle, popisoval, co všechno na autě opravil, a požadoval vyrovnání dluhu. „Senioři doma tak velkou hotovost neměli, dali proto neznámému muži šest tisíc korun. Muž poté odešel s tím, že zbytek peněz je potřeba uhradit následující den,“ uvedla Kozumplíková.

Seniorka si po jeho odchodu chtěla informaci ověřit a zavolala svému synovi. Ten jí sdělil, že si auto opravovat nenechával a musela se stát obětí podvodu. Dcera posléze událost oznámila na policii.

Policie vyzývá seniory k opatrnosti a upozorňuje je, aby v žádném případě nedávali peníze cizím lidem. „Předtím, než někomu dáte finanční hotovost, je potřeba si každou informaci ověřit. Pokud zjistíte, že jste naletěli podvodníkovi, neváhejte a ihned volejte linku tísňového volání policie 158,“ upozornila Kozumplíková.