Sportujete a nemáte, kde? Blýská se na lepší časy

JESENÍKY – Jeseník by se mohl dočkat nového sportoviště, a to za městskou sportovní halou. V létě by fungovalo jako multifunkční hřiště, v zimě pak jako ledová plocha.

Vše je zatím ve stádiu úvah, ale pracuje se s konkrétním řešením. „Jedná se o společnou myšlenku města a místní střední školy, takzvaného eMka. Dopoledne by hřiště, které by vzniklo na místě, kde se nyní hraje basketbal, bylo k dispozici studentům, odpoledne veřejnosti,“ uvedl místostarosta města Václav Urban.

Sportovní vyžití by zde našli příznivci florbalu, basketbalu či in-line hokeje. V zimě by tato plocha sloužila bruslařům. „Stávající kluziště v lázních je za svým zenitem, jeho provoz je také proto rok od roku finančně náročnější. Nová ledová plocha by mohla vzniknout právě v prostoru za halou. Je snadno dostupný a navíc by našel využití i v zimních měsících,“ vysvětlil místostarosta Urban.

Pro myšlenku a plán zrealizovat výstavbu multifunkčního hřiště chybí teď jen peníze. Proto vedení města hledá finanční zdroje. „Na realizaci by mohl poskytnout peníze Olomoucký kraj coby zřizovatel uvedené střední školy, město a třeba i soukromý sponzor. Samozřejmě se budeme intenzivně zabývat také možnými dotačními tituly,“ dodal Václav Urban.