Video: Opilí lidé jsou tak roztomilí. Za volantem ovšem i nebezpeční!

PRAHA – Pražští strážníci chytili další dva opilé řidiče. Jeden vůbec netušil, co po něm chtějí, druhý za volantem rovnou usnul, a naboural.

Autohlídka strážníků zastavila vozidlo poté, co několikrát porušilo dopravní předpisy během jízdy Prahou 7. Přejelo plnou čáru, nedávalo znamení o změně směru, a jelo nebezpečně. Řidič v zastaveném voze působil nejistě, byl zmatený a mnoha otázkám strážníků napoprvé nerozuměl. Museli s ním hovořit, jako s malým dítětem. Následovala orientační dechová zkouška, která odhalila u šedesátiletého muže přes 1,5 promile alkoholu. Muž se začal rozčilovat, že muži zákona nejsou žádná policie, že je nemusí poslouchat, a že chce do postele. Pro podezření ze spáchání trestného činu, byl opilý muž omezen na osobní svobodě, a předán hlídce Policie ČR.

Druhý případ se stal v ulici Horáčkově, na Praze 4. „Mávající žena zastavila projíždějící autohlídku, a sdělila jim, že byla svědkem dopravní nehody,“ uvedla mluvčí městských strážníků Irena Seifertová. Červené auto vytlačilo z parkovacího místa její modré vozidlo. Ve stále nastartovaném voze seděl na místě řidiče sedmačtyřicetiletý muž a spokojeně spal. Probral se až na výzvu strážníků, a vůbec netušil, kde to je. Zvratky na oblečení mu zřejmě nevadily. Podrobil se zkoušce na alkohol, která se podařila až na několikátý pokus. Hodnota přes dvě promile, byla důvodem jeho předání do rukou republikových kolegů.