Vsetíňané, nezapomeňte! Na Okružní se začne opravovat už zítra

VSETÍN – Na vsetínských sídlištích v Rokytnici a na Sychrově dojde k opravám silnic, parkovišť a chodníků. Jako první přijde na řadu ulice Okružní v Rokytnici, a to od zítřejší sedmé hodiny ráno. Místní obyvatelé by si v okolí stavby měli dát dobrý pozor stejně jako řidiči, kteří musí respektovat přechodné dopravní značení. Pokud vše půjde dobře, práce by měly být hotovy do konce října.

Na Okružní se chystají opravy třísetmetrového úseku od domu č. p. 420 po dům č. p. 455. Nejprve přijde řada na čtyři parkoviště podél ulice Okružní u domů č. p. 420 až 453. „Bude na nich odfrézována živičná vrstva a následně položen finální povrch z betonové mezerovité dlažby. Frézování parkovišť bude provedeno najednou, opravy povrchů pak postupně, aby bylo co nejméně omezeno parkování místních obyvatel,“ upřesnila tisková mluvčí úřadu Jana Raszková.

Po opravě parkovišť a úseku chodníku naproti domu č. p. 451 – 453 budou práce pokračovat frézováním samotné vozovky ulice Okružní od domu č. p. 420 až po dům č. p 445, tedy v úseku, kde je silnice nejvíce poškozena. Po celkovém odstranění stávající poškozené živičné vrstvy provede zhotovitelská firma částečnou opravu ložné vrstvy a následně položí novou obrusnou vrstvu. Snahou přitom bude minimalizovat dopravní omezení, a proto bude tato vrstva pokládána po polovinách, tedy vždy jeden jízdní pruh, aby bylo možné po druhé polovině ulice projet.

Součástí akce je i oprava plochy pro kontejnery na odpad před domy č. p. 422 a 423. Povrch této plochy bude z betonové zámkové dlažby s bezbariérovou úpravou.