Žádosti o kotlíkové dotace zahltily systém. Na jihu Čech ji zatím nepodáte

JIHOČESKÝ KRAJ – (aktualizováno) Dnes v šest hodin ráno byl spuštěn příjem žádostí na třetí kolo kotlíkových dotací. Systém však v důsledku velkého množství žádostí zkolaboval a nepřístupné jsou i webové stránky Jihočeského kraje.

Spoustu žadatelů tedy sedí u svého počítače marně již od brzkých ranních hodin a vyčkává, kdy budou moci žádost odeslat. To nám přímo potvrdil i Tomáš H., který se marně o to samé snaží od šesté hodiny ranní. „Už včera večer to bylo pomalé a dnes to nejde pro jistotu vůbec,“ konstatoval. Podle jeho slov zkoušel volat i na uvedené kontakty, ale ani tam to nikdo nezvedá. „Když už má tedy člověk štěstí, že to vyzvání,“ dodal Tomáš H.

Kraj na svůj facebookový profil vydal prohlášení, v němž sděluje, že na odstranění závad pracuje. „Vážení žadatelé, dnes v 6:00 byl spuštěn příjem žádostí o kotlíkové dotace. Systém je z důvodu velkého množství duplicitních žádostí a působením robotů dočasně přetížen. Nepřístupné jsou i webové stránky Jihočeského kraje. Systém přijímání žádostí pracuje zpomaleně. Při vkládání proto prosíme o trpělivost. Na odstranění závad se intenzivně pracuje. O průběhu vás budeme informovat. Děkujeme za pochopení.“

Podle posledních informací je systém již opět plně funkční a žádosti jsou přijímány bez problémů.