Krádež za bílého dne! Během chvíle zloděj způsobil stotisícovou škodu

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Stačilo půl druhé hodiny a neznámý zloděj kompletně pročesal rodinný dům ve Valašských Kloboukách. Odnesl si odtud mobilní telefon, finanční hotovost a tři zbraně včetně průkazů. „Za krádež, poškození cizí věci, porušování domovní svobody a nedovolené ozbrojování hrozí pachateli až pětiletý trest odnětí svobody,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Třiačtyřicetiletý majitel dům opustil v pět odpoledne. Po hodině a půl přijela jeho přítelkyně s dětmi, která našla otevřená vrata od garáže. Následně zjistila, že odemčené jsou i domovní dveře, uvnitř je rozházené oblečení, v kuchyni otevřené okno a rozbitý květináč. Uvědomila si, že je zřejmě někdo vykradl, a zavolala svému příteli, který vše ohlásil na policii.

Muž zjistil, že si zloděj odnesl sedm set euro v hotovosti, mobilní telefon a tři zbraně se střeleckým kufrem s příslušenstvím. Dovnitř se musel pravděpodobně dostat oknem v koupelně, na kterém způsobil škodu za šest tisíc. „Celkově si majitel vyčíslil škodu na sto tisíc korun. Kriminalisté na místě odebrali stopy a po lupiči nebo lupičích pátrají,“ dodala Kozumplíková.