Noc, den a měsíc věží a rozhleden aneb stoupá celá rodina, tato akce je vhodná pro děti, rodiče i prarodiče.

Zanedlouho začíná jednoměsíční akce – říjen, měsíc rozhleden a věží. Připravte se na výstupy od 28. 9. – 28. 10. 2019 V České republice je přes 610 věží a rozhleden, které se mohou zapojit. Je vydán sběratelský 4pohled pro všechny věže a rozhledny s vlajkou ČR. Již 8. ročník je také soutěžní, takže pokud se chcete zapojit zde jsou pravidla:

Měsíc věží a rozhleden trvá od 28. září, když navštívíte v tomto období minimálně jednu věž či rozhlednu s dalšími 3 výstupy kdykoli jindy, můžete se zúčastnit slosování správně orazítkovaných 4pohledů s datem výstupů, jménem a telefonem, cenou je horské kolo Galaxy a další odměny při veletrhu Holiday World v Praze. Za potvrzení výstupu se uznává i razítko z nejbližšího infocentra. Ukončení akce Měsíc věží a rozhleden je 28. října.

Druhou možností jsou výstupy s vlajkou ČR kdekoliv na světě. Své vrcholové fotografie s vlajkou ČR zašlete na Facebook Pohádkové království, které je pořadatelem. Nejlepší budou opět hodnoceny na veletrhu Region tour v Brně.

V České rozhledně je přes 610 věží a rozhleden, které se mohou akce zúčastnit. Zde nabízíme několik vzorových tipů: Blansko věž sv. Martina, Bruntál Farní kostel,  České Budějovice – Radniční věž,  Hýlačka u Tábora, Javorník – Klostermannova rozhledna, Babka – Kutná Hora, Bedřichova vyhlídka – Kolín, Děd – Beroun, Kostelní Hlavno – Praha východ, Gloriet v průhonickém parku, Neštětická hora u Neveklova, Kožova hora u Kladna, Mandava u Sulic, Městská hora v Berouně, Velký Blaník, Veselý vrch u Mokrska, Lhotka u Berouna, Tobiášův vrch, Vrátenská hora u Mšena, Mackova hora u Nového Strašecí, Hrubý Jeseník u Nymburka, Hodětín u Petrovic, Drahoušek u Osečan, Vojna u Příbrami, Studený vrch u Hostomic, Kadlín na Mělnicku, Pepř u Jílového u Prahy, Vysoký vrch u Bratronic, Líský u Slaného, Velká Buková, Ládví u Kamenice, Zvonička u Otmíče…