Pachatel chtěl utéct z místa činu, sám skočil do vozidla k policistovi

PRAHA VÝCHOD – Policisté z Obvodního oddělení Úvaly řešili kuriózní případ krádeže věcí z osobního vozidla v Riegerově ulici. Osmatřicetiletý muž se snažil pootevřeným okénkem u osobního vozidla odcizit peněženku s osobními věcmi a mobilní telefon. Při činu byl však přistižen přímo majitelem věcí, který pachatele povalil na zem a snažil se ho zadržet do příjezdu policie. 

Podezřelý muž se vymanil z držení a chtěl z místa utéct.  „Na útěku však skočil do civilního vozidla a žádal po řidiči, aby z místa rychle ujel. To však netušil, že řidičem v civilu je policista z obvodního oddělení v Úvalech. Během okamžiku se na místě objevila i policejní hlídka, která pachatele pronásledovala,” popisuje neobvyklý případ tisková mluvčí Eva Hašlová.

Po zadržení vyšlo najevo, že pachatel se již krádeže v minulosti dopustil a byl za ni pravomocně odsouzen. Následující den policisté muži sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.