Pozor! D1 je na západ od Brna neprůjezdná. Nehody komplikují provoz v obou směrech, raději se D1 vyhněte

BRNO, BRNO-VENKOV – Na D1 se dnes ráno staly dvě nehody, které velmi komplikují provoz. Nebyl při nich nikdo zraněn, ale pro provoz na dálnici mají fatální následky.

První kamion havaroval před osmou hodinou na 173,7. kilometru dálnice směrem na Prahu. Kvůli složitému vyprošťování byl provoz zastaven do 14 hodin a řidiči musí sjíždět na exitu 178,5 směr Praha v Ostrovačicích. Zpět najíždí v Domašově na 168. kilometru. Aktuálně vede objízdná trasa také přes Rosice a Zastávku.

O hodinu později havarovali tři nákladní kamiony a jedno osobní auto na 189,8. kilometru ve směru na Ostravu. Dálnice je uzavřena do 12 hodin od sjezdu na Kývalce na 182. kilometru a řidiči musí objíždět na Brno po souběžné komunikaci II/602, návrat na D1 je na sjezdu 190.

Dopoledne se staly taky další dvě události na D1, ale tvoří pouze překážku na trase a dají se objíždět. Do 11:25 bude na 197.5 – 197.7 kilometru směrem na Ostravu předmět na vozovce. Od 10:45 do 13:50 řeší policie na 188. až 188.4. kilometru ve směru na Prahu nehodu dvou nákladních vozidel se zraněním. „Dostupné policejní hlídky usměrňují provoz na objízdných trasách. Komunikace však kapacitně nemohou stačit a tvoří se kolony. Dbejte prosím aktuálních pokynů policistů a celé oblasti se pokud možno vyhněte,“ varoval policejní mluvčí Pavel Šváb. Kdy budou uzavřené úseky znovu zprovozněny můžete najít na https://aplikace.policie.cz/dopravni-informace.