Silnici z Lanškrouna do Skuhrova čeká rekonstrukce

PARDUBICKÝ KRAJ – Ve čtvrtek začnou dílčí práce na rekonstrukci silnici II/315 z Lanškrouna do Skuhrova. Modernizace téměř devítikilometrového úseku za 138 miliónů korun a potrvá od jara do listopadu příštího roku. Investorem je Pardubický kraj a celá akce je spolufinancována Evropskou unií.

Pardubický kraj v roli investora zahájí ve čtvrtek 26. října modernizaci silnice II/315 v délce 8816 metrů ze Skuhrova až po kruhový objezd v Lanškrouně. Modernizace spočívá v kompletní obnově živičných a podkladních vrstev. „Při přípravě projektu jsme se dohodli s vedením města použít v úseku od kruhového objezdu v Lanškrouně směrem na Skuhrov tichý kryt. Důvodem byly požadavky na snížení hlučnosti vzhledem k chystané výstavbě a očekávaný nárůst dopravy do průmyslové zóny,“ sdělil náměstek hejtmana Michal Kortyš.

Při modernizaci silnice budou obnoveny: most, autobusové zálivy, propustky, obnova vodorovného a svislého značení včetně zádržného systému. Stavba je financována z 90 % z prostředků IROP. Zbylých 10 % platí Pardubický kraj.

„Město Lanškroun vítá rekonstrukci ulice Dvořákova a následnou modernizaci silnice Skuhrov Lanškroun. Věřím, že modernizace přispěje také ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu na této trase, která má několik míst s častými dopravními nehodami. Děkuji Pardubickému kraji za tuto investiční akci a prosím místní o trpělivost při provádění stavebních prací. Výsledkem bude zvýšení komfortu jízdy do Ústí nad Orlicí,“ řekl starosta města Radim Vetchý.

Foto: Kancelář hejtmana Pardubického kraje