Video: Dramatická honička motorkáře skončila nehodou nedaleko Hradu

PRAHA – Hlídková služba si všimla podezřelého motorkáře. Nereagoval však na výzvy k zastavení a začal divoce unikat. Důvodů měl k úprku více.

Případ se stal v úterý sedmnáctého září, krátce před třiadvacátou hodinou. „Při projíždění Ankarskou ulicí, na Praze 6, si policejní hlídka povšimla motorkáře, který se choval podezřele. Hlídka se ho proto rozhodla zastavit a zkontrolovat,“ uvedla případ honičky policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Motorkář však nedbal pokynů k zastavení, a zprvu banální kontrola se v okamžiku proměnila v šílenou honičku. Začalo pronásledování, a hlídka povolala na pomoc další kolegy, kteří se nacházeli v terénu. Motorkář mezitím projel ulicí Patočkovou do Bělohorské.

Chvíli dokonce uháněl v protisměru, ohrožoval další účastníky provozu. Málem srazil jednoho chodce na přechodu. „V dalším ujíždění mu zabránil zátaras vytvořený vozem policejní hlídky poblíž Jelení ulice. Motorkář si však policejního vozidla nevšiml a naboural do něj. Motorkář zůstal sedět na motocyklu, čehož využili policisté a za použití donucovacích prostředků ho zadrželi,“ doplnila mluvčí. Následným šetřením bylo zjištěno, že má až do roku 2020 vyslovený zákaz řízení a navíc u něho bylo zjištěno, že řídil pod vlivem drog. Hrozí mu trest odnětí svobody až na dva roky. Motorka putovala na centrální parkoviště Ministerstva vnitra, kde zjistí, zda kdo je vlastně majitelem.