Video: Dramatická bitka na Praze 7 pohledem několika kamer

PRAHA – Ulice Milady Horákové se změnila v bitevní pole. Vše zaznamenaly kamery. Nejprve ty na ulici, a posléze i osobní kamery jednotlivých zasahujících. Ze záběrů vznikl akční film z mnoha úhlů pohledu.

„Ve večerních hodinách zastavil autohlídku městských strážníků muž s tím, že na zastávce tramvaje v ulici Milady Horákové došlo ke rvačce tří mužů,“ uvedla mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Hlídka zapnula maják a vyrazila na místo. Modré světlo přimělo jednoho ze rváčů, aby chvatně opustil místo boje, ostatní účastníci vyslyšeli výzvy a zůstali stát. Uprchlíka za chvíli přivedla jiná hlídka strážníků, která ho vyhledala v přilehlých uličkách, kde se snažil ukrýt.

„Při kontrole, zda nejsou účastníci bitky ozbrojeni, se opět pokusil útěkář prchnout, a tak byly použity chvaty a hmaty, a dotyčnému byla nasazena pouta,“ doplnila mluvčí. Na místo rovněž dorazili záchranáři, kteří si zraněného jednadvacetiletého mladíka převzali do péče, a po prvotním ošetření ho převezli do nemocnice.

Strážníci následně asistovali policistům při převozu třech osob na policejní služebnu. Dvou agresorů ve věku osmnáct a jednadvacet let, a také osmnáctileté dívky, která se celou dobu snažila svého přítele zastat. Vzhledem k tomu, že kolem incidentu byl silný provoz tramvají, je skutečný zázrak, že se nestalo nic vážnějšího, a některý z aktérů neskončil pod koly mnohatunového kolosu.