Cyklisté a pěší si v Táboře opět polepší. Zajímá vás jak?

TÁBOR – Bezpečnost především. K té by měly přispět dvě nové smíšené cyklostezky na území města. Nově bude také vystavěn chodník v Zárybničné Lhotě. Rada města totiž schválila podání žádostí o dotace. Táborští se tak mohou těšit na nové trasy.

Dotace byly odsouhlaseny na cyklostezky v úseku Radimovice – Větrovy a Čekanice – Vožická ulice, a také chodník podél silnice I/19 v místní části Zárybničná Lhota. Jak informoval Pavel Stolař z Odboru investic a strukturálních fondů, dotace ve všech případech činí 85 procent uznatelných nákladů.

Cyklostezka Čekanice – Vožická za 10,6 milionu korun přispěje k bezpečnosti cyklistů i chodců. „Povede cyklistickou dopravu podél ulice Soví a následně Blanickou, po hrázi Zavadilského rybníka do prostoru mezi průmyslovými areály a vyústí na cyklostezku, která aktuálně je na Vožické ulici a bude prodloužena do průmyslové zóny a dále do Záluží,“ sdělil mluvčí města Tábor Luboš Dvořák.

U stezky Větrovy – Radimovice, která zvýší bezpečnou cestu do práce v Táboře a uzavře rekreační cyklookruh z Tábora přes Horky – Větrovy – Radimovice – Sezimovo Ústí a dále ke Komoře či do Plané nad Lužnicí, počítá projektant s náklady 8,35 milionu korun. „Novostavba chodníku v Zárybničné Lhotě vyjde na 1,7 milionu korun. Na stavbu chodníku už byl vysoutěžen zhotovitel,“ dodal Dvořák.