Poplach na D2. Motorkář jel v protisměru! Policie musela dálnici na dvou místech uzavřít

BRNO-VENKOV – Pětadvacetiletý muž na motorce jel na D2 několik kilometrů v protisměru. Policie kvůli němu musela dálnici na dvou místech uzavřít. Nakonec policisté zjistili, že motorkář riskoval proto, že hledal doklady, které ztratil cestou.

Policisté přijali ve středu dopoledne několik oznámení o jízdě motorkáře v odstavném pruhu ve směru na Brno. Jeho počínání bylo nebezpečné, přestože jel nízkou rychlostí. Řidič dokonce přijel v odstavném jízdním pruhu až k pracovníkům provádějícím údržbu dálnice. Naštěstí zareagoval na jejich gesta o nesmyslném počínání a otočil se zpět do správného směru.

To už policisté uzavřeli na dvou místech dálnici. Navíc už byl připraven ke vzletu i policejní vrtulník. O několik minut později se policistům přihlásili pracovníci údržby dálnice s nalezenými doklady patřícími motorkáři. Tím se alespoň zčásti vysvětlilo, proč řidič tak riskoval. Motorkář pak vysvětlil policistům příčinu své riskantní jízdy. „Reagoval takto opravdu na ztrátu dokladů. Jeho přestupek pak oznámili k vyřešení správnímu orgánu. Pětadvacetiletý muž musí počítat s bodovým ohodnocením přestupku, pokutou a zákazem řízení,“ uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.