Tři uprchlíci se ukrývali v kamionu

RYCHNOVSKO – Policisté vyšetřují případ nedovoleného překročení státní hranice. Tři běženci se totiž ukrývali v kamionu, který měl namířeno do Česka. Podařilo se je dopadnout? Podívejte se, jaké byli národnosti.

Makedonský kamion vyjel z Turecka a mířil přes Makedonii, Srbsko, Maďarsko a Slovensko do České republiky. Když dorazil na místo v průmyslové zóně Lipovka, zadrželi zaměstnanci firmy tři muže, kteří vyskočili z nákladového prostoru návěsu a začali utíkat pryč. Na místo byla ihned přivolána cizinecká policie, která zjistila, že se nejspíše jedná o muže z Afghánistánu. Při ohledání návěsu se přišlo i na to, že došlo k poškození jistícího lana.

Policisté nyní prověřují, zda to byl právě řidič, kdo umožnil převoz osob, či někdo další. Celá věc byla kvalifikována jako nedovolené překročení státních hranic. „Cizinci jsou v současné době zajištěni a jsou s nimi prováděny všechny potřebné úkony, které povedou k následným krokům. Jednak přichází v úvahu jejich možné předání dle readmisní smlouvy do státu, odkud k nám přicestovali, případně jejich převoz do jednoho ze Zařízení pro zajištění cizinců v České republice,“ dodává policejní tisková mluvčí Ivana Ježková.