V Budějovicích došlo k pokousání dítěte psem. Ten skončil v útulku

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Policisté z krajské metropole v těchto dnech prošetřují případ napadení nezletilé dívky psem. Ta po jeho útoku skončila se zraněními končetin v nemocnici. Policie zveřejnila bližší informace k vyšetřování, v němž včera nastal posun. Čeká majitelku soud?

K napadení došlo v neděli 22. září 2019 na sídlišti Vltava v Českých Budějovicích. Žena zde venčila svého psa rasy americký stafordšírský teriér. „Během venčení ztratila nad psem kontrolu a ten napadl nezletilou dívku. Tu povalil, pokousal a způsobil jí tak tržné rány. Psa od dívky odehnal cyklista, který u dívky zastavil a pomocí svého kola dívku bránil před útočícím psem,“ popsal mluvčí policie Jiří Matzner. Dívka byla následně převezena do nemocnice na ošetření.

Policisté při vyšetřování navíc zjistili, že majitelka psa jej již neuhlídala ve více případech. Zahájili úkony v trestním řízení pro podezření z ublížení na zdraví z nedbalosti. „Policisté také posuzovali lokalitu, kde žena psa venčí, s ohledem na dětská hřiště, pohyb dětí a nepředvídatelnou reakci psa a po konzultaci se státním zástupcem, ženu dnes vyzvali k vydání psa. Rok a půl stará fenka byla umístěna v útulku a po dobu vyšetřování případu nesmí být předána žádné další osobě,“ uvedl Matzner.

O trestu pro ženu a o soudu psa tak pravděpodobně v rámci trestního řízení rozhodne soud. Majitelka psa podle slov policejního mluvčího Jiřího Matznera lituje všeho, co se stalo.