Větší prostor pro novou arénu, Jihlava odkoupí „posilovnu“ u zimáku

JIHLAVA – Jihlavští zastupitelé schválili odkup budovy na rohu ulice Tolstého a Jiráskova, takzvané „posilovny“. Pozemky a budovu o rozloze přes 500 metrů čtverečních, která navazuje na areál Horáckého zimního stadionu, odkoupí za 20 milionů korun.

„Na nemovitosti byla kvůli finančním problémům stávajícího vlastníka uvalena exekuce. Aktuální pohledávky věřitelů, kteří mají na objektu zástavu, dosahují více než 38 milionů korun. Jednáními s věřiteli prostřednictvím insolvenčního správce byla dohodnuta kupní cena nemovitosti na 20 milionů korun,“ sdělil radní a zároveň manažer výstavby Horácké multifunkční arény David Beke s tím, že před prodejem se všechna zástavní práva na nemovitosti vymažou.
Pozemky jsou důležitou součástí revitalizace celé lokality. Částečně poslouží i pro samotnou výstavbu dlouhou očekávané Horácké multifunkční arény. Projekty na její výstavbu městu předložilo několik architektů. Vítězné návrhy ze soutěže představí zástupci města na Horáckém zimním stadionu už ve středu 2. října.