Na kobereček k ministryni financí? Už v sobotu

PRAHA – Zítra se koná teprve třetí den otevřených dveří Ministerstva financí České republiky. Těší se na vás samotná ministryně Alena Schillerová. Také maskot ministerstva, a spousta dalších zajímavostí.

Den otevřených dveří startuje v sobotu, na státní svátek, v devět hodin, a bude pokračovat až do šestnácté hodiny. Budou probíhat komentované prohlídky, během kterých se návštěvníci dostanou do běžně nepřístupných částí ministerstva. Navštíví pracovnu ministryně, také bývalou pracovnu abatyše s unikátním malovaným kazetovým stropem. Ministerstvo totiž sídlí v budově bývalého kláštera bosých karmelitánek z roku 1655, ale také v moderním traktu z roku 1928.

Kromě prohlídek se mohou příchozí těšit na bohatý doprovodný program, který zajistí organizace přímo řízené ministerstvem. Například Státní tiskárna cenin předvede zajímavé a raritní bankovky, kterými se dříve platilo, také padělky a další zajímavosti z platebního styku. Objeví se zde maskot ministerstva FINFO v životní velikosti. Pro děti tu budou připravené soutěže a kvízy. Na stánku Účtenkovky zájemci vyhrají spousty zajímavých cen. Proběhnou ukázky speciálně cvičených psů Celní správy, otevře se i kostel svatého Josefa. Peníze si s sebou brát nemusíte, akce je zdarma.