Psa se zbavili naprosto brutálním způsobem. Mrtvé tělo pak našly děti

ZLÍNSKO – Sedmadvacetiletá žena z obce u Valašských Klobouk si koncem července přinesla domů darovaného psa, o kterého se chtěla starat. To ovšem nebylo po chuti jejímu o deset let staršímu příteli, kterému se nelíbilo, že je to fenka. Místo hledání rozumného řešení, jak se psa zbavit, se zachovali naprosto brutálně a bezohledně. „Oba dosud netrestaní obvinění by mohli v případě odsouzení strávit za mřížemi až tři roky,“ sdělila mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková, která o případu nyní informovala.

Muž fenku starou ani ne dva roky nejdřív omotal lepicí páskou a provazem. Tím jí zabránil jakkoliv se ozývat. Uložil ji do jutového vaku, který zavázal. Společně s přítelkyní ji pak odvezli k řece, kde ji hodili do vody. „V okamžiku, kdy psa házeli do vody, pes prokazatelně žil,“ dodala Kozumplíková.

Už tak dost surový čin měl ještě nepříjemnou dohru. Následující den si totiž u řeky hrály děti, které jutový vak našly. Když ho otevřely, objevily tělo mrtvého psa. Zavolaly proto na ženu, která procházela kolem, a utekly. Ta se obrátila na policii.

Díky znalosti místních obyvatel nebylo pro policisty obtížné zjistit, kdo čin spáchal. Muž i žena se přiznali a popsali, jak událost proběhla. „Odborné vyjádření z oboru veterinárního lékařství potvrdilo, že pes zemřel jednoznačně trýznivým způsobem v důsledku udušení, kdy před smrtí zvíře trpělo v řádu několika minut. Jednání pachatelů bezpochyby ukazuje na jasný úmysl se zvířete za každou cenu zbavit tímto zavrženíhodným způsobem, byť mohli psa darovat nebo prodat,“ uvedla Kozumplíková.