Rodiče v šoku. Malou holčičku včera hledala celá republika

PRAHA – Včera v odpoledních hodinách bylo vyhlášeno celostátní pátrání po pětileté holčičce, která se mamince ztratila v pražských Letňanech. Po půlhodině bylo opět odvoláno.

Sedm minut před jednou odpolední, vyhlásila Policie ČR celostátní pátrání po pětileté holčičce. Její zmizení oznámila vyděšená maminka. Byly s dcerou na procházce v okolí Šumperky v Letňanech, a najednou byla holčička pryč. „Do pátrání se zapojily také dvě hlídky městské policie. Strážníci pročesávali všechna v úvahu přicházející místa v okolí, a na dívku odpovídající popisu se rovněž ptali kolemjdoucích,“ uvedla k případu mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Strážníci získali informaci, že holčička se pohybovala na dětském hřišti v parku na Staré návsi. Houpala se tam na houpačce, ale v době příchodu strážníků tam již nebyla. Hlídka se proto rozhodla provést kontrolu celé cesty, která vede k domovu ztracené holčičky. Skutečně ji našli uplakanou, ale bez známek zranění, před vchodem do domu. Dívenka se strážníkům svěřila, že šla domů, ovšem jinou cestou. Vystrašení, ale velmi šťastní rodiče si malou turistku převzali, a pátrání mohlo být odvoláno.