Udělejte si přehled o možnostech sociálních služeb

JIHLAVA – Staráte se o těžce nemocného člena rodiny? Bojujete s nějakým handicapem nebo jen potřebujete poradit v otázce výchovy nebo partnerských vztahů? Pak využijte pátý ročník akce Týden sociálních služeb a udělejte si přehled o možnostech poskytovatelů sociálních služeb v krajském městě.  Začíná 7. října.

Cílem Týdne sociálních služeb je představit a přiblížit sociální služby široké veřejnosti a přispět k jejich akceptaci jako přirozené a nutné součásti každé moderní společnosti. Je to období prezentací, setkávání se laické i odborné veřejnosti a diskuzí k problematice sociálních služeb, které pomáhají mnoha lidem zachovávat jejich lidskou důstojnost a podporovat jejich soběstačnost. Mottem letošního ročníku Týdne sociálních služeb v Jihlavě, který se uskuteční už tradičně v měsíci říjnu, a to ve dnech 7. až 13. října 2019, je „Vaše spokojenost – naše radost“.
„Stěžejní součástí Týdne sociálních služeb, tak jako v předcházejících letech, budou prezentace jednotlivých organizací poskytujících sociální služby formou Dnů otevřených dveří. Smyslem Dnů otevřených dveří je dát občanům možnost seznámit se s činností organizací a nabízenými službami přímo u poskytovatelů. Své prostory v jednotlivých dnech zpřístupní občanům příspěvkové organizace zřizované městem Jihlava i dalších dvaadvacet neziskových organizací poskytujících sociální služby na území města Jihlavy,“ uvedl uvolněný radní pro sociální oblast Daniel Škarka.

V rámci představování sociálních služeb se uskuteční další doprovodné akce. Jednou z nich bude Den otevřených dveří s příjemným posezením s klienty a sociálními pracovníky Domově pro seniory Jihlava – Lesnov, a to v úterý 8. října.

Týden sociálních služeb je každoročně vyhlašován v celostátním měřítku Asociací poskytovatelů sociálních služeb ČR ve spolupráci s MPSV. Jeho součástí je tradičně veřejné oceňování vybraných zaměstnanců působících v sociálních službách, a to zejména za jejich přínos v této oblasti.