Evakuace v historickém centru České Lípy! Spadla tu část zdi rekonstruovaného domu

ČESKÁ LÍPA – V historickém centru České Lípy spadla dnes nad ránem část zdi rekonstruovaného domu v Jiráskově ulici. Obyvatelé domu museli být evakuováni, ke škodám na zdraví naštěstí nedošlo. Sutiny zasypaly auta stojící před domem.

Policisté přijali oznámení o pádu části zdi jednoho z domů v historickém centru České Lípy dnes krátce po páté hodině ranní. Na tísňovou linku volala jedna z nájemnic domu v ulici Jiráskova, že spadla část zdi jejich domu a ta poškodila osobní vozidlo zaparkované před domem. Na místo okamžitě dorazila policejní hlídka, která zjistila, že se jedná o dům, kde probíhá v současné době rekonstrukce. Na místě zasahují i hasiči.

„Policisté museli z důvodu zajištění bezpečnosti z domu evakuovat na desítku obyvatel a zároveň zcela uzavřít danou ulici. Nikdo z obyvatel nebyl naštěstí zraněn. Na místo byl přizván statik, který dále rozhodne, zda se budou moci obyvatelé vrátit do svého bydliště, či zda by mohlo hrozit další zřícení,“ uvedla policejní tisková mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Policisté nyní na místě zjišťují všechny okolnosti případu a po vyjádření statika a provedeném důkladném šetření na místě rozhodnou o právní kvalifikaci.

Foto: Město Česká Lípa a Jakub Mencl