První říjnový týden bude patřit seniorům. Přijďte slavit s nimi!

NYMBURK – Oblíbená akce pro seniory se blíží. První týden v říjnu bude věnovaný hlavně našim babičkám a dědečkům. Těšit se můžou na zdravotní cvičení, plavání, jogu nebo opekání špekáčků nebo na prohlídku města za památkami Nymburka s Janem Řehounkem a Jiřím Černým. Dále na tradiční setkání v Čase na čaj, kde k tanci a poslechu zahraje kapela Trioda. Také je připraven koncert Evy a Vaška nebo promítání českých filmů v kině Sokol.  

Radnice seniorům. Tak se jmenuje týden akcí, které radnice ve spolupráci s kulturním centrem připravila pro starší obyvatele. “Slavnostní zahájení se koná v pondělí dopoledne v Obecním domě, kde dojde na přednášku Senior bez nehod, která začne v půl jedenácté.. V úterý v deset hodin je sraz na náměstí Přemyslovců u morového sloupu, kde začíná prohlídka památek města s Jiřím Černým a Janem Řehounkem. Tentýž den od dvou hodin je připraven pořad Čas na čaj, při němž si zájemci budou moci v Obecním domě zatančit při písních skupiny Trioda,” láká na zajímavý program tisková mluvčí radnice.

Ve středu po zdravotním cvičení a dalším programu ve stacionáři na Labských terasách přijde jeden z vrcholů týdne. “Od pěti hodin přijedou do Obecního domu zazpívat Eva a Vašek,” dodává s tím, že za zmínku jistě stojí i čtvrteční opékání špekáčků v Panoramě či dopolední kinoprojekce filmů.