Uvolněná lžíce od bagru dopadla na auto s mladou rodinou

KROMĚŘÍŽSKO – Čtyřčlenná rodina projížděla včera půl hodiny po poledni obcí Horní Lapač na Kroměřížsku. Při průjezdu zatáčkou jim na auto dopadla lžíce, která se uvolnila z bagru převáženého nákladním automobilem. Nebezpečná situace se naštěstí obešla bez zranění.

Osmadvacetiletý řidič nákladního automobilu značky Volvo projížděl obcí směrem na Martinice. „Při průjezdu pravotočivou zatáčkou se na korbě vozidla uvolnila přepravovaná kovová lžíce bagru a spadla na levou přední část protijedoucího auta značky Fiat Punto. Osádce fiatu se naštěstí nic nestalo,“ uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Ve Fiatu jeli tou dobou mladí manželé se sedmiletým a ročním dítětem. „Hasiči odpojili akumulátor osobního automobilu a uniklé kapaliny zasypali sypkou sorpční látkou. Hasiči dali dětem, které jely v osobním automobilu, dráčky Záchranáčky,“ sdělil mluvčí HZS Zlínského kraje Roman Žemlička.

Provedená dechová zkouška vyloučila u obou řidičů vliv alkoholu. Na Fiatu vznikla škoda ve výši dvacet tisíc korun, na komunikaci pak tisíc korun.

Foto zdroj: HZS Zlínského kraje
Foto zdroj: Policie ČR