Adrenalinový zážitek: parkování v centru Prahy

PRAHA – Najít na exponovaných ulicích v Praze volné místo na zaparkování se rovná výhře v loterii. Není proto divu, že pro takové místo dělají řidiči různé zběsilosti, a slušnost musí stranou. Někdy jde doslova o život.

Ulice Blanická, na Praze 2, spousta zaparkovaných vozidel, těžko tu najít volné místo. Navíc se jedná o jednosměrnou ulici. Spousta úřadů a institucí, modré zóny. Z jednoho místa odjíždí vozidlo, a chystá se tam okamžitě najet jiné. V tu chvíli se přiřítí stříbrný vůz v protisměru a volnou plochu drze obsadí. Řidiči druhého vozu se to pochopitelně nelíbí a tak o přestupku informuje policii. Zároveň se rozhodne zabránit přestupci, aby opustil místo. Když nepomáhá slovní komunikace, uloží se na kapotu vozidla, a chytí se stěračů. Stříbrné vozidlo se vydává do pohybu, i s rozčileným pasažérem.

V tu chvíli kolem prochází městský strážník, který má právě po službě. Zahlédne nebezpečnou situaci, a okamžitě se rozhodne pro zásah. „Strážník se postavil vozu do cesty, a ráznými gesty ho přinutil zastavit. Na následné zákonné a opakované výzvy však řidič nereagoval. Naopak se znovu rozjel směrem k ulici Slezská a k náměstí Míru,“ popsala dramatickou situaci mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Muž na kapotě se stále držel, a odmítal se pustit. Strážník vozidlo dostihl u přechodu, kde muselo zastavit. Nakonec donutil řidiče i pasažéra na kapotě vozidlo opustit, a vyčkat na příjezd policistů, kteří dramatický incident dořešili. Celá událost se překvapivě obešla bez zranění.