Vážná nehoda U Stopařky si vyžádala tři zranění i zásah vrtulníku

PRACHATICKO – K vážné dopravní nehodě osobního a nákladního vozidla došlo včera ve večerních hodinách na Prachaticku. Vyžádala si celkem tři zranění a na místo byl povolán i vrtulník letecké záchranné služby.

Nehoda se stala v pondělí 30. září 2019 před osmnáctou hodinou večerní na křižovatce v katastru obce Vitějovice, v místě zvaném U Stopařky. „Z dopravní nehody je důvodně podezřelý řidič osobního vozidla Hyundai, který nerespektoval dopravní značení, nedal přednost v jízdě řidiči nákladního vozidla Renault Master, jedoucímu po hlavní pozemní komunikaci, ve směru jízdy Hracholusky – Běleč, následkem čehož došlo ke střetu pravé přední části vozidla Hyundai s levou přední částí vozidla Renault,“ popsala policejní mluvčí Martina Joklová.

Řidič a jeho spolujezdkyně z osobního vozidla Hyundai utrpěli těžká zranění, s nimiž byli letecky převezeni do nemocnice. Řidič nákladního vozidla utrpěl zranění lehká. Alkohol u řidiče Renaultu vyloučila dechová zkouška na místě, u druhého řidiče nebylo možné vzhledem ke zdravotnímu stavu dechovou zkoušku provést, proto byl nařízen odběr žilní krve.

„Dopravní nehodu si na místě převzali prachatičtí kriminalisté, kteří již zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření z přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti,“ dodala Joklová.