Víceúčelové hřiště na Padělkách vyjde vstříc dětem i sportovcům

OTROKOVICE – Házená, malá kopaná, volejbal, nohejbal, tenis, florbal, hřiště pro děti i pro workout. To všechno slibuje nový projekt hřiště na kvítkovických Padělkách, jehož výstavba bude zahájena začátkem října. Pokud to počasí dovolí, většina prací by měla být hotová už v letošním roce.

Víceúčelové hřiště má vyjít vstříc dospělým sportovcům i dětem. „Povrch bude složen z několika vrstev, přičemž ve finále bude vrchní vrstva pryžová. V první etapě budou instalovány hliníkové branky pro házenou a malou kopanou se spodním rámem a sítí. Dále bude dodána kompletní sada pro tenis a kompletní sada pro volejbal a nohejbal s výškově nastavitelným napínacím mechanismem,“ vyjmenovala některé komponenty Alena Lacigová z odboru rozvoje města.

Výčet aktivit, pro které bude hřiště určeno, míčovými hrami nekončí. V druhé fázi přibudou další sportovní prvky, prostor pro děti a workout. „Občané Kvítkovic na nové hřiště čekali dlouho. Příští rok toto sportoviště ještě doplníme o hřiště pro nejmenší. Snažíme se v každé části města udělat něco, co by obyvatelům Otrokovic život zkvalitnilo,“ dodala starostka Hana Večerková. Celý projekt vyjde radnici na 2,4 miliony korun.