Vlak na Znojemsku smetl auto na přejezdu, dva lidé zemřeli

ZNOJMO – Na železničním přejezdu na Znojemsku zemřeli v úterý ráno dva lidé při střetu auta s osobním vlakem. Provoz na trati je zastaven.

Nehoda se stala v úterý ráno v Šanově u Hrušovan nad Jevišovkou na přejezdu zabezpečeném světelnou signalizací. Vlak jel do Břeclavi. „Při mimořádné události byli usmrceni dva lidé z osobního automobilu. Provoz na trati je zastaven,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. „Mohu potvrdit dvě úmrtí před příjezdem naší posádky, zranění byla devastující, neslučitelná se životem, ani jsme nezahajovali resuscitaci,“ uvedla mluvčí záchranné služby Michaela Bothová. „Zdravotníci mají v péči příbuzné zemřelých v důsledku akutní stresové reakce,“ dodala Bothová. Trať bude neprůjezdná do 12 hodin. Na trati je výluka zajištěná náhradními autobusy.

U nehody zasahovali také hasiči z Hrušovan nad Jevišovkou a Drnholce. „Po příjezdu bylo zřejmé, že posádka vozu střet nepřežila. Podle vlakvedoucího ve vlaku nikdo zraněný nebyl,“ uvedl mluvčí Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje Jaroslav Mikoška. V současné chvíli Drážní inspekce provádí šetření příčin a okolností tragické události.